Nieuwe vormgeving Glow FM

Zeker als een radiozender die “Helemaal Hits” als motto heeft, kan het geen kwaad om af en toe je zender een fijne poetsbeurt te geven. Dat was ook nodig, aangezien Glow FM de slogan “Het licht in zuidoost Brabant” de deur uitgedaan heeft.

Als vormgever is dat voor mij een unieke kans om alles onder de loep te nemen en waar mogelijk te verbeteren of misschien zelf compleet te vernieuwen. En dat is exact wat ik gedaan heb. Het doel was om de luisteraar een vertrouwd gevoel te geven en de “Glow FM sound” in takt te laten, maar toch iets compleet nieuws neer te zetten.

De voiceover van Glow FM, Ivo Boudewijns, heeft zich gefocust op de jingles die je door het hele uur hoort terwijl ik mij gefocust heb op alles wat je op het hele uur hoort: commercial sounders, aankeilers en nieuws/weer/verkeer fillers. De top-of-the-hour zelf heb ik in takt gelaten, aangezien deze nog niet zo lang meedraaien en ook omdat de oude slogan hier al niet meer in te vinden was.

Alles wat je hieronder hoort is door mijzelf ontwikkeld en gecomponeerd. Ik heb wel de oude nieuws, weer en verkeer fillers als basis gebruikt om de “Glow FM sound” in takt te laten, verder is alles nieuw. Het complete nieuwsblok wordt audiotechnisch gezien aan elkaar verbonden doormiddel van een geluid dat je het beste kunt omschrijven als een xylofoon. Het doel is om er zo voor te zorgen dat alle elementen een geheel vormen.