Glow (FM) Eindhoven

Vorige week verscheen onderstaande video op social media. Je ziet dat iemand het Glow kunstobject op de Catharina kerk in Eindhoven gehackt heeft en als een barbaar een Glow FM logo erop gezet heeft. Schandalig! Toch?

Gelukkig valt het allemaal wel mee. Het is een inhaker die ik heb gemaakt voor Glow FM tijdens het lichtfestival Glow. Dankzij wat vernuftig werk in After Effects, Audition en een beetje Photoshop, is onderstand resultaat tot stand gekomen.

Het geheel moest vooral realistisch ogen. De video is daarom bewust gemaakt met een mobiele telefoon, met veel geschud, alsof een willekeurige bezoeker dit gefilmd heeft. Dankzij de toegepaste effecten lijkt het alsof iemand een tweede beamer gericht heeft op de kerk. De subtiel toegevoegde ruis op het logo en de geluidseffecten maken het af. Het rumoer neemt toe nadat het logo in beeld verschijnt en je hoort duidelijk een vrouw “wow” roepen. Dit alles is in een avondje in elkaar gezet.

Voor de relatief korte periode van een dag en het feit dat dit voor een lokale omroep is gemaakt, is het bereik van 1000 mensen en 19 likes keurig te noemen. Bekijk hieronder de video.